Thursday, 15 October 2015

CERITA MAAL HIJRAH@BUKIT LARUT TAIPING

CERITA MAAL HIJRAH@BUKIT LARUT TAIPING


 salam gais,kita berjumpa lagi diruangan ini
nie kisah maal hijrah tahun 2015 nie
orang lain pergi berarak
kitorang bersebelas pergi naik bukit larut
hahahahah
kepuasan yang terpancar dimuka semua pendaki apa bila sampai dipuncak
(jalan tar jer pon)
hahahaaaa


 part nie yang pali best sekali
semua sekali ader 95 lap
nie lap yang ke 28
dier punyer barai..mampuihhhh
time nie kol 9.30 ada diantara kami dah terlalu letih dan memaksa untuk kami kol land rover bawak naik dalam erti kata lain dah xlarat..ahahhaa(maklumla psikologi,fitness xder sangat)
mula-mula land rover bagi harapan sebab boleh naik pick-up kami bawak naik atas,tapi
tapi......................
land rover yg free kol 11..baru bleh naik pick up kami bawak naik atas..
second choice(time nie dah kol 9.45)jalan slow2 la naik..kalau dah xlarat baru kol land rover sekali lagi..hehehehe



 jalan punyer jalan punyer jalan kami terpisah kepada 2 team
team first 5 orang(hujan,kina,amy,ida,mumu)
team kedua(aku,kecik,zati,zairin,lan,sue)
team first nie fit sangat..deme jalan terus naik ntah rehat ker x..
team aku nie x fit(tpi aku fit)tapi nak jage diorang yg lain nie(acah-acah hero)hahahaha
dengan mengadu sakit tula..sakit nie la...mcam2 hal
tapi perjalanan tetap diteruskan
dari jalan tar..ker jalan tanah merah
bukit ntah berape bukit ntah kitorang panjat
hahahaha...sampai kat air terjun nie..amik gamba dulu
air terjun yg cantik,air sejuk...ppeerrgghhhhh


motivasi
 Perkataan MOTIVASI adalah berasal daripada perkataan Bahasa Inggeris - "MOTIVATION". Perkataan asalnya ialah "MOTIVE" yang juga telah dipinjam oleh Bahasa Melayu / Bahasa Malaysia kepada MOTIF, yakni bermaksud TUJUAN. Di dalam surat khabar, kerap pemberita menulis ayat "motif pembunuhan". Perkataan motif di sini boleh kita fahami sebagai sebab atau tujuan yang mendorong sesuatu pembunuhan itu dilakukan. 

Jadi, ringkasnya, oleh kerana perkataan motivasi adalah bermaksud sebab, tujuan atau pendorong, maka tujuan seseorang itulah sebenarnya yang menjadi penggerak utama baginya berusaha keras mencapai atau mendapat apa juga yang diinginkannya sama ada secara negatif atau positif.

Oleh itu, kita boleh definisikan bahawa:  

"Motivasi adalah sesuatu yang menggerak dan mengarah tuju seseorang dalam tindakan-tindakannya sama ada secara negatif atau positif."



 naik bukit dah
turun bukit dah
tertiarap terkangkang tergolek terkentut
semua dah
last sekali xpakai land rover pon naik..naik pakai kudrat sendiri..
dan lastly..menawan puncat bukit larut(xtinggi pon)
hahahaha..kecerian jelas terpancar sebaik saja tiba dipuncak bukit nie(masalhnya budak kecik nie mcam x letih jer,tu yg aku heran,aku nie macam nak mati dah raso ekh)
hhehehehhee....









ok..nie sebelum balik...bergmbar dekat signboard jer pon..hahahaha...
1036m dari aras laut..ok la tu..
time nie kabus tebal jugak..kol 12.30 dah nie
acah2 luar negara..hahahahha...finally
so ini telah diklasifikasikan sebagai event 2.0 kelas psikologi first batch selepas ke lost world
nantikan event 3.0 yang lebih mencabar lagi
sekian saja C U LATER GAISSSS....

No comments:

Post a Comment