Thursday, 22 September 2016

KEM TERAKHIR BERSAMA PASUKAN ZEALOUS

Assalammualaikum pembuka bicara kepada semua,semoga anda semua dibawah lindungan-Nya.Agak lama saya tidak memuat naik cerita terbaru oleh kerana kesibukan berlatihan industri dan kekangan internet untuk akses ke laman blog ni. Untuk post yang ini saya haya akan cerita tentang kenangan saya bersama batch zealous dimana ini kem pendidikan luar kami yang terakhir.walaupun agak sukar untuk meneruskan perjuangan, namun semangat mereka tetap ada bersama .


One of the most beautiful qualities of true friendship is to understand and to be understood.

 Lucius Annaeus Seneca
throwback kem amali pendidikan luar semester lepas,kem terakhir bersama batch zealous,terlalu banyak kenangan pahit dan manis disini,ditempat ini,disituasi ini.kenangan direndam,disimbah air,rolling atas pasir pantai,tido lambat,kena push-up...arrrgghhhhh..banyak la..xmungkin pudar dari ingatan tentang tempat ini dan tentang mereka semua.

sesi bacaan ikrar dari barisan fasilitator yang baru sahaja selesai berbengkel di pulau pangkor,pulau yang menyimpan seribu satu kenangan.bacaan ikrar diketuai oleh pok loh dan dibacakan dihadapan barisan fasi-fasi senior dan pensyarah.

Walking with a friend in the dark is better than walking alone in the light. 
Helen Keller


da adat dalam kem,mesti akan ader sorang jadi kem komandan.hahaha..yang pakai plastik sampah acah-acah gaun tu..yang pasti trademark...ok yang tengah2 tu legend sekali abg nan la..bang bidin..sempoi jaa..janji happy..:)
Friendship... is not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything. 
Muhammad Ali

gamab nie special dedicate untuk fasi-fasi yang berasal daripada negeri sembilan..ahhaha..farahanim malek,amin lahh,botak,mizul,liza,farah ain..
One loyal friend is worth ten thousand relatives. 

Euripides


Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend. 
Albert Camus
Rare as is true love, true friendship is rarer. 
Jean de La Fontaine
ok tamatlah sudah kisah kem amali akhir pendidikan luar yang terakhir bersama batch zealous dan vigen.walaupun xdapat nak penuhi 2 hasrat hati..dapat 1 jadila..hehehe..ok MT MT fasi pon dah berganti..yang lama dah graduasi..special thanks to all old MT MT fasi..juga kepada pensyarah pendidikan luar encik yusop yang selalu memberi dorongan dan tunjuk ajar didalam dunia fasi nie..
Sekian saha untuk cerita kali ini..ada masa kita jumpa dalam entry yang lain..

It's all yours..:)

No comments:

Post a Comment